Veel positieve reacties op de eerste Elfstedenfietsvierdaagse

Bijna alleen maar positieve reacties van de deelnemers aan de eerste elfstedenfietsvierdaagse. Deze is dit jaar georganiseerd door de Fietsersbond Fryslân i.s.m. Friesland Beweegt. Op donderdag 1 augustus zijn 116 deelnemers van start gegaan. Deze kwamen ook uit Belgie, Noorwegen en zelfs Israël. De jongste was 10 en de oudste 81. Alle deelnemers zijn zondag 4 augustus weer in Leeuwarden aangekomen. Met name de tweede dag met de temperatuur constant boven de 30 graden en de langste etappe van 75 km werd als pittig ervaren.

De start van de Friese 11-Steden Fietsvierdaagse was iedere dag op de finishplaats van de dag ervoor. Hierdoor is het nog beter mogelijk om de diversiteit van Fryslân te laten zien. Zo rijden we, anders dan de officiële 11-Steden routes, wél over het beroemde bruggetje bij Bartlehiem. Ook voert de vierdaagse door de Friese Wouden en de Gaasterlandse bossen. De totale afstand is 245 km. Deelnemers konden vooraf kiezen voor verschillende arrangementen. Met overnachting of alleen om terug bij de auto te kunnen komen. Bij het camping- of hotelarrangement word je iedere ochtend naar de start gebracht. Na afloop van de etappe word je fiets in een overdekte stalling bij de finish gestald en brengt de bus je weer terug naar het hotel of camping of naar de parkeerplaats.

Uiteraard kon je ook meedoen als je alles zelf regelt. Zo hadden een aantal deelnemers overnachting in de buurt van de finishplaatsen geregeld bij vriendenopdefiets.

Door alle positieve reacties ook van de vele vrijwilligers hebben de Fietsersbond en Friesland Beweegt reeds besloten dat er volgend jaar een tweede editie komt. Dat wordt zelfs een vijfdaagse. Deelnemers hebben dan net wat meer tijd om te genieten van al het moois wat een Simmer in Fryslân te bieden heeft. Dat is van maandag 28 juli t/m vrijdag 1 augustus. Hiervoor is de belangstellingsregistratie reeds geopend. We verwachten ook wel een forse groei van het aantal deelnemers. Desalniettemin willen we het kleinschalig en beheersbaar houden. Daarom geldt voor volgend jaar een maximum van 400 deelnemers.

Facebookpagina
Veel meer informatie en foto's van de afgelopen ElfstedenFietsVierdaagse zijn te vinden op facebook of op de website.

Gps
Hieronder een link naar het GPS bestand van de route van 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten