Toertochtentijd

Juweel van Leeuwarderadeel
FTTC Leeuwarderadeel
Voor de sportieve recreatieve fiets(t)er zijn april en mei de maanden van de fietstoertochten in Fryslân. De Revalidatietocht, het Juweel van Leeuwarderadeel, de Princenhoftocht, de Elfmerentocht en natuurlijk de Rijwiel Elfstedentocht op tweede pinksterdag behoren inmiddels tot de Friese voorjaarsklassiekers.  De tochten kunnen veelal in verschillende afstanden worden verreden.

De Princenhoftocht

Ruim 950 deelnemers aan de 33e Princenhof fietstocht.

Onder prima weersomstandigheden is traditioneel op koninginnedag  voor de 33e keer door TFC Frisia de Princenhof fietsttoertocht gehouden. Zowel in Eernewoude als in Wijnjewoude werd voor het inschrijven gebruik gemaakt van Scan&Go. Door dit nieuwe systeem verliep de inschrijving van NTFU en KNWU leden erg vlot.
TFC Frisia

De meeste deelnemers schreven zich in voor de afstand van 100 km.Voor de 50 kilometer tocht was een fraaie route uitgezet in het gebied rond Earnewâld en omstreken, De Leyen en het Burgemermar. De beide routes waren volledig uitgepijld en waren ook op GPS beschikbaar.


Princenhoftocht weergeven op een grotere kaart

De speciale herinneringsmedaille met een afbeelding van een vogel, uit het gebied van  de Princenhoftocht ging vond gretig aftrek. Op de medaille van dit jaar staat de Bruine Kiekendief afgebeeld. Deelnemers die de tocht voor de 5e of 10e keer volbrachten kregen een speciale herinnering.

Volgend jaar wordt de 34 Princenhoftocht gehouden op de Koningsdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten