Gedrag jongeren t.o.v. fietsende ouderen centraal bij start vriendelijk verkeer 2013


Het gedrag van jongeren ten opzichte van fietsende ouderen staat centraal bij de aftrap van de campagne vriendelijk verkeer 2013. Van welk gedrag hebben fietsende ouderen last in het verkeer?

Op verzoek van de Fietsersbond hebben studenten communicatie van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden oudere fietsers daarover geënquêteerd. Voor de vijf belangrijkste thema’s hebben de studenten campagnemiddelen ontwikkeld. De middelen zijn bedoeld om jongeren te stimuleren meer rekening te houden met oudere fietsers. De start van de campagne en presentatie van de middelen is op dinsdag 7 mei in het campus café 3JO aan de Rengerslaan 1 in Leeuwarden tegenover de NHL.



De middelen worden ingezet in bioscoopreclame, straatmeubilair en op bussen in Friesland. Ook de provincie Drenthe is van plan de campagne in de provincie uit te rollen.
Met de campagne vriendelijk verkeer wil de Fietsersbond bereiken dat verschillende verkeersdeelnemers meer rekening met elkaar houden. Hierdoor wordt het verkeer veiliger en plezieriger.

Het programma: 
10.00 Inloop met koffie en cake
10.30 Hugo van der Steenhoven directeur van de Fietsersbond verwelkomt de aanwezigen
10.35 Studenten NHL presenteren de campagnemiddelen
10.45 Jan van Olffen voorzitter van de ANBO in Friesland geeft een reactie op de campagne
10.50 Gezamenlijke fietstocht door Leeuwarden op de 10-persoons picknickfiets. Ouderen gaan met jongeren in gesprek over hun ergernissen in het verkeer. Media worden uitgenodigd een gedeelte mee te fietsen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten