Nieuw betonnen fietspaden in Heerenveen

hobbels in fietspad aan de Zanden
(bron: Heerenveense courant)
De fietspaden aan de Zanden, Ds. Kingweg en Haskeruitgang zijn al enkele jaren een bron van klachten. Hier komt verandering in, want  aannemer Schagen Infra is gestart met de renovatie aan de fietspaden. ‘Ik ben blij dat de overlast nu wordt aangepakt en dat er eindelijk verbetering komt. Een positieve verandering voor ons allemaal’, aldus wethouder Age Hartsuiker.

Dinsdag is de aannemer gestart met de werkzaamheden aan de westzijde van de Zanden, Ds. Kingweg en de Haskeruitgang. Wanneer deze fietspaden weer begaanbaar zijn, start de aannemer met de andere zijde. De planning is dat de afronding van de werkzaamheden langs bovengenoemde wegen in augustus 2013 plaatsvindt. Tijdens de werkzaamheden wordt het fietsverkeer door middel van borden omgeleid.
De schade aan de fietspaden is ontstaan door de wortelgroei van de aanwezige bomen. Maar het kappen van de bomen is geen optie. De bomen vormen namelijk een bepalend aspect voor deze wegen. Het kappen van de bomen zou een aanslag betekenen op deze laanstructuur. De bestaande asfaltconstructie wordt daarom vervangen door een betonconstructie. Deze constructie is beter bestand tegen wortelgroei. De bomen die er slecht aan toe zijn, worden wel gekapt en vervangen door nieuwe bomen. Meer informatie foto's van de werkzaamheden zijn te vinden op flitsnieuws.

1 opmerking: