11stedenfiets4daagse maakt doorstart

De stichting Friesland Beweegt en de Fietsersbond Fryslân hebben samen de organisatie van de 11-Steden Fiets4daagse weer opgepakt. Van 1 t/m 4 augustus zal deze worden georganiseerd. De stichting mikt vooral op fietsers die de Elfstedentocht niet in 1 dag willen of kunnen afleggen, zoals bijv. Ebikers of fietstoeristen.
  
De route
Bijzonder aan deze tocht der fietstochten is de route, deze loopt namelijk geheel via het bekende knooppuntensysteem. Naast het traditionele, weidse Friese landschap, zullen deelnemers hierdoor kennismaken met de Friese wouden en het coulissenlandschap. Uiteraard worden de historische 11-steden ook allemaal aangedaan en is er in elke stad een stempelplaats ingericht. Na de start op donderdag 1 augustus vanuit Leeuwarden en doorkomst in Dokkum, is de eerste stopplaats in het watersportcentrum Earnewald. Op dag twee vervolgen de fietsers hun weg via Sneek, IJlst en Sloten naar Rijs. Dag drie fietst via Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward naar Harlingen en op de laatste dag zijn Franeker en de finishplaats Leewarden in de route opgenomen.

De inschrijving is open
Er kan via de website www.elfstedenfietsvierdaagse.nl reeds worden ingeschreven.

Bewaakte fietsenstallingen
Voor het gemak overnacht de fiets steeds in een bewaakte stalling op de finishplaats en kunnen de deelnemers hier de volgende ochtend weer met een pendelbus naartoe gebracht worden. Ook zijn er arrangementen met een gezellige camping of een luxe hotel. Vol-pension en met de buspendel inbegrepen, dat is puur genieten als onderdeel van een langere vakantie in Friesland, of gewoon een paar daagjes er tussenuit.

Nel de Boer
Projectleidster Nel de Boer
Het uitgangspunt van de 11-Steden Fiets4daagse is 'vriendelijk verkeer', alle voertuigen die op het fietspad thuishoren zijn welkom. Of je dus op een stadsfiets, E-Bike, tandem, ligfiets, step of handbike rijdt, je kunt gewoon meedoen. 
Bijzondere vervoermiddelen bestaan niet, zolang je de maximale dagafstand van 80 km maar in 10 uur kunt rijden. Voor speciale doelgroepen kan deze afstand zelfs nog wat ingekort worden en staat de organisatie open voor andere, creatieve ideeën.
Meer informatie over deze unieke tocht op www.elfstedenfietsvierdaagse.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten