Fietsknelpunten in Heerenveen

De afdeling Heerenveen van de Fietsersbond heeft een middagje knelpunten geïnventariseerd. Door op een foto of op de kaart te klikken, kan je eventueel opmerkingen toevoegen. Heb je zelf ook nog knelpunten, meld ze bij fryslan@fietsersbond.nl:





12 opmerkingen:

  1. Ik stoor me mateloos op de Leeuwarderstraatweg onder het viaduct en bij het stationstunnel vandaan richting KR Poststraat. Ook het centrum bij Pizzaria Paolo, zie daar hoe je moet fietsen en let op de terrasjes. Over de Fok en de Schans is het helemaal kut, ene keer moet je op een hobbelige ventweg rijden en andere keer niet. Dit is even een paar voorbeelden die ik gezien heb. Vooral het centrum, weer die kut klinkers eruit en erin, beter is het er niet op geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het kruispunt op de Ds. Kingweg bij de Gruttostraat (schuin tegenover het Bornego College) is erg gevaarlijk. De belijning is geheel van de weg, de automobilisten kunnen niet goed zien waar ze voorrang moeten verlenen en waar ze moeten stoppen. Hier gebeuren ook regelmatig ongelukken. Daarbij is net het fietspad aan de kant van de Gruttostraat gedeeltelijk aangepakt. Nou een echte verbetering kan ik het niet noemen, het is nu misschien een verbetering van 20%, je hobbelt/stuitert er nog met je fiets overheen. Er zijn stukken asfalt vanaf geschraapt en andere stukken zijn nu bestraat, maar het is echt niet vlak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas heeft de kut gemeente te druk om het centrum tien keer straten te maken. We kunnen onze mening wel uiten maar wat heeft het voor zin. Geen hasses doet er iets aan van de gemeente tot er iemand lekker dood verongelukt. Pas dan gaan de ogen van de dure hoge heertjes open. Dat zijn alleen mensen van achter het bureau en die daar nooit fietsen. Gek he wij komen daar niet eens in de gemeente en wij zien het en wie het eerder moet zien en er iets aan gaan doen, die lui zijn er niet.

      Verwijderen
  3. de snelle fietser30 oktober 2012 om 19:19

    op de leeuwarderstraatweg is al jaren lang zeer slecht met de fiets paden gesteld wie je ook hoort smal en erg hobbelig vooral in het donker is het uitkijken en dat ze overal tegelijk bezig zijn met wegen en de kaden aan de heerenwal waar je dus ook bijna nooit langs kunt het is dus gewoon een rotzooi in de gemeente heerenveen en kunnen ze nog een voorbeeld nemen aan de buur gemeente skarsterlan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wil reageren op de snelle fietser reactie. Helemaal mee eens Heerenveen maakt een potje van met stratenmaken. Denk maar eens aan de Vogelwijk die straat ja en de Roerdomp en Kattebos. Goh er staan geen strepen maar weer een kankerhobbel. Heerenveen kent drie wegens allemaal naar de klote gegaan. Na Peter de Jonge is er vd Zwam, achterlijke gezwam dus. Kijk je idd naar de andere gemeentes, prima op orde. Ook straks met sneeuw, alles behalve schoon in Heerenveen!

      Verwijderen
  4. Na dat de Leeuwarderstraatweg open lag, nu Dubbele Regel. Waar ik langs rij is die kanker gemeente bezig. Altijd bezig en altijd tot last van de fietsers. Tjeerd vd Zwam is een achterlijk mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. parkeer vergunning aan vragen, maar dan moet je het kenteken deel II inscannen en je paspoort, wat een gedoe!

    Welke kut hasses bedenkt deze kanker gedoe?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Slechte fietspaden en parkeer vergunnig Nijehaske

    •onhandig en angstig gedrag in sociale situaties
    •weinig begrip en gebruik van nonverbale signalen (oogcontact, gelaatsexpressie, lichaamshouding)
    •het niet of nauwelijks leren van sociale ervaringen
    •het ontbreken van wederkerigheid in het contact
    •een eenzame, gesloten indruk te maken
    •zich angstig te tonen voor veranderingen
    •fanatiek vast te houden aan bepaalde routines
    •zich koppig en driftig te uiten (ingegeven door angst)
    •een eenzijdige belangstelling tonen
    •rigide en dwangmatige gedragspatronen te ontwikkelen
    •overgevoeligheid voor zintuiglijke prikkels
    •of juist weinig gevoeligheid voor geluiden, beelden, temperaturen of aanrakingen
    •een trage taalontwikkeling
    •eigenaardig ouwelijk taalgebruik
    •taal in alle gevallen letterlijk nemen
    •een onhandige, stijve motoriek

    Dat moet deze persoon zijn geweest die dit heeft bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat doen wij bij gladheid?

    • Eerst worden alle hoofdwegen en ontsluitingswegen in de gemeente gestrooid, en daarna de andere wegen.

    Woonstraten zijn dus niet opgenomen in de strooiroutes. De maximale tijdsduur van een strooiroute bedraagt, bij normale gladheid, 2 1/2 uur.

    • De fietspaden binnen de gemeente Heerenveen worden allemaal gestrooid, met uitzondering van de toeristische fietspaden.

    • Bij het strooien houden we extra rekening met scholierenroutes. Daarom zijn de ontsluitingsroutes van alle scholen opgenomen in het strooiplan. Dit betekent dat de wegen (ook woonstraten) die de scholen met de hoofdroutes verbinden, allemaal gestrooid worden. Hetzelfde geldt voor alle routes naar zorginstellingen in de gemeente Heerenveen.

    • Voetpadenroutes worden door het wijkteam alléén op werkdagen gestrooid.

    Met zijn allen!

    Met de inzet van drie teams van elk 12 medewerkers en 11 strooiwagens per strooibeurt staan wij klaar om de gladheid dag en nacht voor u te bestrijden. Het strooien/sneeuwvrij maken van alle voetpaden in Heerenveen en alle dorpen blijft een onmogelijke taak.

    Daarom rekenen wij hierbij ook op u. Veeg uw stoepje langs uw tuin, schuur of erf zelf sneeuwvrij. Zo zorgen we met elkaar ook in de winter voor een begaanbare leefomgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als de fietspaden niet gestrooid zijn maak ik een foto van en is al de eerste blunder!

      Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

      Verwijderen