Campagne "Ik Wil Je Zien" van start


'Ik wil je zien' is het motto van de landelijke fietsverlichtingscampagne die start op 27 oktober. De campagne richt zich vooral op fietsers van 13 - 25 jaar. Juist deze groep fietst nog te vaak zonder licht. Met aansprekende boodschappen, verrassende acties, advertenties op populaire jongerenwebsites, op Facebook en met buitenreclame wordt de campagne breed onder de aandacht gebracht.
Event in Leeuwarden
In Leeuwarden wordt op donderdag 22 November een 'ik wil je zien' event georganiseerd met een speciale licht 'act'.
Verder kunnen fietsers tijdens dit event gratis hun verlichting laten repareren.

Een bon of een lampje in Sneek
Op donderdagavond 8 November wordt tijdens de politiecontrole aan de Lemmerweg in Sneek, door de Fietsersbond de mogelijkheid geboden om een bekeuring van € 51,-- te ontlopen. Ter plekke kan je licht op je fiets laten monteren tegen kostprijs. De Profile Fietsspecialist is hiervoor ingeschakeld.

Lichtjes uitdelen in Drachten 
Op een school in Drachten zullen in de campagneperiode door de lokale afdeling lichtjes worden gemonteerd op fietsen zonder licht. Zij die wel licht hebben op de fiets, ontvangen de Fietsersbond complimenteur. Op 1 November zal bij het Carillon in Drachten een gratis fietsreparatieactie worden gehouden i.s.m. een fietsenmaker.

Veilig door de Buurt in Heerenveen
Op woensdagmiddag 14 November zal er tijdens de speelgoedbeurs bij het MFC Us Kubus in de wijk Nijehaske in Heerenveen een lichtreparatie actie worden georganiseerd i.s.m. de wijkvereniging.

Ik Wil Je Zien fietsen door heel Fryslân
Fietsers tussen de 13 - 25 jaar wordt gevraagd om gedurende de campagneperiode te fietsen op speciale "Ik Wil Je Zien" fietsen. Een aantal van deze fietsen zal worden verloot onder de deelnemers. Via dit aanmeldformulier kan je jezelf opgeven om mee te doen. Ook kan er een fiets worden gewonnen met de facebookwedstrijd, waarbij je een eigen "ik wil je zien" poster kunt maken. Onder de "kleine" prijswinnaars in Fryslân wordt een "Ik Wil Je Zien" fiets verloot. Daarnaast maak je ook nog kans op het winnen van de landelijke hoofdprijs: een "van Moof" fiets.

Partners
De campagne wordt ontwikkeld en uitgevoerd door de Fietsersbond in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Er wordt nauw samengewerkt met de Regionale Organen Verkeersveiligheid, de fietsenbranche, VVN, gemeenten, politie en NS-stallinghouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten