Veilig door de buurt: kom in actie!


logo-Velig-door-de-buurt-FC.jpgUw buurt verkeersveilig, met een gerust hart de kinderen buiten laten spelen; wie wil dat niet? Door vanachter uw raam bang en boos naar hardrijders te kijken, komt u er niet. Wél als u samen met uw buurtbewoners de schouders eronder zet. Want dan helpt het project ‘Veilig door de buurt’ u daar graag bij. Het kan heel gemakkelijk. Hoe? Kijk op www.veiligdoordebuurt.nl.

Wethouder S. Siebenga van de gemeente Heerenveen gaf op woensdag 25 april 2012 tijdens een informatiebijeenkomst voor wijkverenigingen het startsein voor dit unieke project. Op het fietsparcours van de Fietsersbond oefende hij zijn fietsvaardigheden en ook het linksaf slaan. De wethouder toonde zich een behendige fietser.

Op de website vindt u allerlei activiteiten die u kunt organiseren in uw buurt. Bijvoorbeeld snelheidsmeting, een remproef of bijv. meedoen aan de campagne vriendelijkverkeer.nl en zelfs een crashtest. Of een verkeersveiligheidsdag speciaal voor kinderen. Maar ook een bijspijkercursus over nieuwe verkeersregels voor een avond van de buurtvereniging. Dit is helemaal gratis als u in Drachten, Heerenveen, Leeuwarden of Sneek woont. En anders valt er vast een mouw aan te passen, dus meld u aan! 

Lees ook de folder en / of bekijk de poster






Geen opmerkingen:

Een reactie posten