Fryslân gaat voor meer contact in het verkeer


Fietsersbond presenteert filmpjes scholieren en posters op Friese bussen

Op 22 maart, de Europese Dag van de Hoffelijkheid, start de Fietsersbond met de nieuwe voorjaarsacties van de campagne Vriendelijkverkeer.nl. De Fietsersbond presenteert dan verschillende nieuwe campagnemiddelen waaronder Friese radiospotjes, door middelbare scholieren gemaakte filmpjes over plezierig verkeersgedrag, posters én stickers voor op lesauto’s  en streekbussen.

Ook worden weer de zogenaamde ‘Fietsersbondcomplimenteurs’ uitgedeeld. Al deze middelen moeten helpen het nieuwe thema: ‘Contact maken en laten zien wat je van plan bent’ , onder de aandacht te brengen. “Als verschillende verkeersdeelnemers meer rekening met elkaar houden, wordt  het verkeer een stuk plezieriger en veiliger. Dat geldt ook voor fietsers onderling”, aldus Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond.

Landelijke campagne met forse Friese impuls en steun van Foppe de Haan
De Fietsersbond is in 2010 gestart met de campagne omdat er veel klachten binnenkwamen over het gedrag van verschillende soorten verkeersdeelnemers over elkaar, maar ook van fietser over fietsers. In de campagne vraagt de Fietsersbond alle soorten verkeersdeelnemers meer oog voor elkaar te hebben, letterlijk en figuurlijk. De middelen richten zich op handelingsperspectief in concrete gevallen. De presentatie van de nieuwe middelen is in Friesland, omdat deze provincie heel enthousiast is over Vriendelijkverkeer.nl. Friese jongeren maakten speciaal voor de campagne korte filmpjes over verkeersgedrag. In de loop van het jaar vinden er ook acties plaats in andere delen van het land.

Tweede Kamerlid Sander de Rouwe en voetbaltrainer Foppe de Haan konden niet aanwezig zijn bij de presentatie, maar ondersteunen de doelen en de aanpak van de campagne.  Sander de Rouwe: “Ik steun van harte de campagne vriendelijkverkeer.nl. Een handje op steken, even oogcontact hebben of gewoon de duim omhoog, het kan zo makkelijk zijn en maakt het verkeer zoveel veiliger en vriendelijker.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten