Vrijwilligers gezocht voor de digitale fietsrouteplanner Fryslân

De fietsrouteplanner
De Fietsersbond ontwikkelt, in samenwerking met de diverse provincies, een digitale fietsrouteplanner. Met deze Fietsrouteplanner die te vinden is op www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner, kunnen fietsers een route op maat plannen over de wegen en fietspaden in Fryslân. Ze kunnen niet alleen een begin- en eindpunt van een route opgeven, maar ook persoonlijke voorkeuren zoals kortste, best geasfalteerde of meest groene route.


De digitale fietsrouteplanner kan ontwikkeld worden dankzij de inzet van honderden vrijwilligers in heel Nederland. Als vrijwilliger werk je mee aan het in beeld brengen van de wegen en fietspaden, signaleren bijzonderheden. Op die manier lever je belangrijke informatie die bijdraagt aan de kwaliteit van de routeplanner. 

Vrijwilliger worden
In Fryslân zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom, zodat de huidige groep vrijwilligers versterkt wordt. Zo kan er meer geïnventariseerd worden, wat de kwaliteit van de planner van Friesland ten goede komt.

Meewerken aan de ontwikkeling van de fietsrouteplanner betekent dat je fietsen en computeren combineert. Je inventariseert de ontbrekende wegen, diverse kenmerken van de wegen en POIS (point of interests). Thuis voer je in de editor (het computerprogramma waar je als vrijwilliger toegang toe krijgt) alles in. 
Kortom, het is belangrijk dat de combinatie van veldwerk met computeren je aanspreekt.

Help mee
Je kan zelf bepalen wanneer en hoeveel tijd je erin steekt;  je kan het dus zelf inplannen naast je andere bezigheden. Het geeft het meeste voldoening als je er regelmatig aan kan werken (maandelijks, maar mag natuurlijk ook wekelijks en/of dagelijks). Het onder de knie krijgen en begrijpen van de mogelijkheden van de editor kost tijd en moeite. Op de website staat een handleiding. Daarnaast organiseren we informatieavonden of kunnen we je in contact brengen met een hulpvrijwilliger die jou op weg kan helpen.

Interesse/meer informatie
Heb je interesse zie dan de vrijwilligerspagina www.fietsersbond.nl/spoorzoeker. Je vindt hier meer informatie en kan je via deze site ook aanmelden.
Binnen 2 weken na aanmelding ontvang je een mail waarin we je inlognaam en wachtwoord bevestigen,  voor de toegang tot een speciale website waarop het computerprogramma te vinden is. 

Heb je nog vragen, kan je ook mailen naar fietsrouteplanner@fietsersbond.nl


Fouten?
Maak melding van fouten in de planner. Zo kunt u meehelpen de planner te verbeteren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten